Recent Posts

Evde Hızlı Saç Uzatma


      saç bakımı
      Saçlarınızın hızlı ve sağlıklı uzamasını istiyorsanız, saçlarınızı sık sık saç bakım yağlarıyla beslemeli ve esnetmelisiniz. Kuru ve kırılmaya müsait saç uçları için saç bakım yağları oldukça faydalı oluyor. Kuru saç uçlarını nemlendiren bakım yağları, saçın esnek ve dirençli olmasını dolayısıyla da daha sağlıklı ve güzel uzamasını sağlıyor. Doğal saç bakım maskeleri de saçların hemencecik uzamasında faydalı oluyor.
     Saçlarınızın bir beslenme kaynağı da sudur. Yediklerimiz içtiklerimiz saç derimizi beslerken bir bakımda diğer bakım ürünleri + su olarak da bir beslenme yoluna sahiptir. Saçlarımızın kepeklenmesinden çok şikayet ederiz mesela.
      Ya da çok çabuk yağlanmasından ya da kuruyup matlaşmasından. Bunların sebeplerini hiç araştırdık mı yaptıklarımızı neyin en kadar doğru olduğunu bulup baktık mı gerçekten?
      Saçlarımızı yıkarken nerelere dikkat ediyoruz ya ad dikkat ediyor muyuz kendimize sorduk mu. Sormak da artık fayda var. Eğer bu dediğim saçlarınızın hemen yağlanması saçlarınızın hemen matlaşması kuruyor hale gelmesi ya da kepeklerin bir zamanda sonra sizi daha rahatsız edici boyutlara kadar büyümesi olayları.
Dikkat etmeniz gerekenler:
• Saçlarınızı yıkarken önce iyice ıslandığından emin olmalısınız.
• Saçlarınızın tam ıslandığından emin olmadan saçınıza şampuanı sürmemelisiniz.
• Şampuanınızı saçınızda en az 10 dakika kadar bekletmelisiniz. Saç derinize ve saç tellerinize nüfus etmesi için bu şarttır. Eğer hemencecik sürer ve yıkarsanız ancak %10’dan bile az derece faydasını görür görmezsiniz.
• Saçınıza şampuanı sürdüğünüzde iyice saç diplerinize masaj yapar şekilde yoğunlaştırmalısınız.
• Saçlarınızda yumuşaklık olmalı ve siz bu yumuşaklığı hissetmelisiniz. Saçlarınız yumuşak ve elinizde de hissedilir dereceye geldiyse artık saçınızda bekletme süresine geçebilirsiniz.
• Saçlarınızı tararken de çok ıslakken değil de biraz kurumaya yatkın duruma geldiğinde taramalısınız. Saçlarınızı eğer çok ıslakken tararsanız kırılmasına sebebiyet vermiş olursunuz.
• Bol su ile durulamalısınız. Ve şampuanın köpüğü kalmamalıdır. Kalan o köpükler saç diplerinizde kepeklere neden olur.

0 yorum:

Yorum Gönder